måndag 10 april 2017

Fader förlåt dem...

Vi är nu i Påskveckan och står inför Kristendomens största och viktigaste högtid. Den högtid på vilken Kristendomen vilar.

Men för den grå massan / pöbeln är även denna högtid allenast kommersiellt frosseri. Det gäller att toppa kundvagnen på ICA, lastad med godisberg, läsk och kladdig "mat", grilla fläskkött marinerat i tändvätska, förpesta närmiljön med orenade blyånger från motorgräsklipparen, släppa sockerstinna, speedade och gapiga snorungar på grönbete i trädgården, låta dem ge hals och bråka så att alla hör. Sedan skickas de ut, nersmetade med färg i ansiktet, för att ringa på dörrar och tigga pengar. 

Fråga de här korkade föräldrarnas telningar, om varför man firar Påsk. Jag lovar att deras svar syftar på påskägg och godis. Äpplet faller ju som sagt inte långt från päronträdet.

I Fredags hände det ofattbara, att ockupationen av vårt land, blev synbar. Polisen gjorde och gör fantastiska insatser! Men politikerna dammar av sina klyschor där de står vid buketter av riggade mikrofoner, framför samlad media. Det utlovas samling och trygghet i gemensam kamp mot det onda. Folk manifesterar, kändisar sjunger och allt är jättevackert.

Men - det finns ett stort MEN! Vem ställer ansvariga till svars? Någon har ju banat väg för slapp, eller skall jag säga obefintlig flyktingpolitik. Det sista Reinfeldt gjorde innan han trädde tillbaka, vara att hojta om öppna hjärtan (liktydigt med öppna plånböcker och gränser). Konsekvenserna får andra bära. Analogi; En olåst ytterdörr som medför att annan går in, roffar åt sig och förstör, begriper de flesta, är dåraktigt. Försäkringsbolaget lär inte heller ersätta i sådant läge. Vad blir då inte konsekvenserna av öppna gränser. Hur svårt kan det vara?

Det är mycket synd om dem som måste fly från krig. Här kommer nästa MEN - Varför stannar man då inte i första land som erbjuder skydd? Så gör en äkta flykting. Varför söker man sig till, vad som i alla fall förr var ett kristet land? En religion som invandrare helt tar avstånd från. Medan de äldre svenskarnas och gudstroendes surt förvärvade skatteslantar passar. Socialmoderater och hennafärgade socionomer har för längesedan kasserat Gud, men öppnat hjärtat och famnen för en religion som tar deras jämlikhetskamp, tusen år bak i tiden. Var är Du nu Gudrun Schyman? I kampen för kvinnans rättigheter? 

Många praktiska frågeställningar uppstår i vårt nya svarabiska land. Hur blir det i skolan - kommer gamla loven att strykas för att invandrarbarnen inte skall känna att våra högtider påtvingas dem? Får alla svenska barn lov till Ramadan? Hur kommer vår livsmedelsindustri se ut - utan rökt korv och leverpastej på smörgåsen? Kvinnomodet - ett uppsving för osteologer - massor av D-vitaminbrist med åtföljande osteoporos, eftersom ingen naken hud skall visas. Jämlikheten, hur blir det med den? Den försvann i vinddraget då Reinfeldt öppnade dörren... 

Kyrkorna tvingas plocka ner och förstöra alla kristna symboler. Antingen rivs dessa Guds hus eller ersättes de med andra symboler, bänkar ut och mattor in. Klockorna tystnar medan utrop sker via högtalare, på vårt nya andra språk, som barnen lär redan i den socialmoderata förskolan. 

Så för att återknyta till pöbelns påsk, så är den likt hus byggd på sand; instabil och lättrubbad. Så vad regeringsstyrda media pådyvlar dem, sväljer de med hull och hår. Ur hand, i mun. 

Svenska androgyna präster klappar händer, ler milt och säger att "Kristendomen är en religion som välkomnar alla". Njae, riktig så är det väl inte, med tanke på att Statskyrkan inte längre välkomnar Treenigheten. Och Tio Guds Bud är sedan länge, bara kuriosa. Liksom Bibeln. 



Första Budet

Du skall inga andra gudar hava

jämte mig










2 kommentarer:

  1. Tack Hanna!!!!! Du säger så lätt det som andra har svårt att finna orden för och det är precis så som du beskriver. Glad Påsk till dig från trogen läsare // Henrik

    SvaraRadera
  2. Hej Henrik!

    Tack för positiv feedback.

    En Glad Påsk önskar jag Dig!

    SvaraRadera