måndag 4 juni 2012

Inte se. Inte höra. Inte tala.

Idag kom Socialstyrelsens Beslut angående bedömning och prioritering av ambulanstransport SOS Alarm Malmö, bedömning vid Akutmottagningen och vården vid Neurologens akutvårdavdelning 1, Skånes Universitetssjukhus Malmö.

Socialstyrelsen riktar kritik mot SOS Alarm, eftersom det krävdes fyra (4!) telefonsamtal innan ambulans skickades med prioritering ett.

I övrigt är det ok att en AT-läkare (EI) inte skiktröntgar en person som opererats för malignt melanom, och som söker akut, för känselbortfall i hand.

Det är också ok att en läkare (KA) står vid patientens sängsida och leker och slänger fram och tillbaka med patientens bortdomnade arm, samtidigt som han ler och säger "Titta han förstår ju ändå inte vad jag säger. Så några livsuppehållande åtgärder kommer inte att vidtas". De orden uttalas av läkaren, medan jag håller Pappa i den andra handen och ser tårar, rädsla och frågor i hans ögon.

Det är även ok att lämna en patient med fyra hjärnblödande metastaser, ensam i rullstol. Och först efter fall från rullstolen, göra fallrisk-notering i journalen.

Ja, det är just en fin sjukvård i Skåne - Malmö i synnerhet.

"Stroke handlar om minuter" står det på informationsplanscher på Neurologens akutvårdavdelning 1 UMAS. Det är i alla fall ingenting som man tycks ha en susning om hos SOS Alarm Malmö.

Humanbemötandet vid framförandet av allvarligt buskap till patient = BULLSHIT!!!

Att sjukdom i hjärnan påverkar balans och rörlighet, är uppenbart nyhet för vårdpersonalen på Neurologens akutvårdavdelning 1 UMAS.  

Hörrdu Reinfeldt & Co, när tänker du kvalitetssäkra vården??? Men jag gissar att du skiter i vilket, för blir du sjuk, har du nog plats på Sophiahemmet, med snabb och säker transport dit. Jag tycker att du och dina kollegor är mer än patetiska och rentav äckliga när ni i partiledardebatter talar om välfärd och trygghet åt alla. Väljarna är bara värda något en dag vart fjärde år, när ni vill ha mandat att fortsätta sitta skönt och bekvämt. Vet du Reinfeldt, jag är gammel-moderat utan ett uns förtroende för dig och den nya-moderaterna-politik som du för. Du har sedan ditt tillträde, sparkat på dem som redan ligger. 

Hur skall jag kunna anse dig vara kapabel att styra en nation, när du försämrat livsvillkoren för dem som redan har det svårt? 

Här låter man läkare utreda varandra

1 kommentar: